Cercul de Artă Decorativă

Conducător cerc: prof. Bazga Toader Dorel

Vrei să confecţionezi singur cadouri, podoabe, să construieşti obiecte ornamentale, să-ţi decorezi singur casa? Totul este simplu şi trebuie să ştii că materialele necesare sunt din cele obişnuite, existente în orice locuinţă sau pot fi uşor procurate chiar din natură.
Cercul de Artă decorativă își propune să deschidă apetitul copiilor pentru infinite interpretări și atitudini, pentru dezvoltarea creativității și sensibilității care pot decurge din conceperea unor lucrări pline de fantezie și culoare în care să-și pună amprenta fiecare, în funcție de propria personalitate.
Nevoia de sensibilizare, de a se rupe de lumea abstractă, de a găsi o lume fără calculatoare și roboți, se simte tot mai mult în rândul copiilor cu aptitudini artistice. De aceea, cercul oferă o modalitate de realizare a visurilor prin activități artistice (expozitii, muzee, concursuri) prin care fiecare copil să-și folosească imaginația. Trebuie spus că exprimarea în domeniul artelor plastice are și o valoare psihoterapeutică recunoscută.
Cercul de Artă decorativă se remarcă prin frumoase rezultate obținute la concursurile școlare de profil, precum și prin expozițiile realizate cu diverse ocazii.

 prof. Bazga Toader Dorel