Cercul de Turism

Prof.coord. Cerc Turism Ciocan Ana Elena, grad didactic I, licenţiat în Geografie, Facultatea.de Geografie, Univ. Babes Bolyai Cluj Napoca

 
 
Având în vedere impactul turismului asupra populaţiei şi a mediului geografic în general, Cercul de Turism îşi propune identificarea şi localizarea zonelor turistice, analiza şi interpretarea materialelor grafice şi cartografice în vederea perceperii diversităţii ofertei turistice pe glob.
Cercul de Turism-Agroturism este o oportunitate de a le trezi şi cultiva elevilor plăcerea de a călători şi de a cunoaşte noi locuri şi oameni, de a comunica în diverse medii şi situaţii, de a-şi îmbogăţii cunoştinţele de cultură generală şi structura personalitatea.
Un alt obiectiv important al cercului este acela de educare a elevilor în vederea asumării răspunderii pentru protecţia mediului şi a obiectivelor turistice. Cercul de Turism stimulează interesul copiilor pentru regiunile turistice ale Lumii, deprinderea de a utiliza informaţia din mass-media, iniţierea în realizarea de referate, portofolii, broşuri pe teme de turism. Caracterul interdisciplinar al activitatilor in cadrul Cercului de Turism oferă posibilitatea acumulării de informaţii şi cunoştiinţe complexe, despre toate popoarele şi civilizaţiile, precum şi formarea unor deprinderi şi abilităţi practice atât de necesare integrării sociale, ulterior terminării studiilor.

Ce poate fii mai frumos, decat să îti petreci timpul liber la Cercul de Turism, într-un mediu organizat în care, învăţand diverse lucruri îmbinăm utilul cu plăcutul, creativitatea şi spiritul de echipă?
Descoperim lumea care ne înconjoară prin:

  • jocuri şi concursuri geografice
  • vizionarea unor filme documentare
  • cele mai cunoscute destinaţii turistice
  • excursii, drumeţii
  • realizarea de hărţi
  • concursuri judeţene, naţionale