Cercul de Agrobiologie

Conducător cerc: prof. Bazga Toader Dorel

 
prof. Bazga Toader Dorel
 

Agrobiologia, pe scurt, poate fi denumită știința creșterii animalelor domestice și a îngrijirii plantelor de cultură. Cercul se adresează celor pasionați de felul cum se concepe o livadă, o stupină sau un bazin piscicol, dar și celor care adoră să îngrijească animale de companie sau plante ornamentale. Tot aici vom descoperi plante medicinale și întrebuințările lor, fructe și ciuperci de pădure care sunt comestibile, și o secțiune specială, cea dedicată studiului asupra păsărilor, inclusiv a celor sălbatice.
Cercul de Agrobiologie îşi desfăşoară activitatea din anul 2006 şi inițiază mereu elevii în cunoaşterea naturii, îi formează pentru a putea pătrunde în tainele complexe de organizare, funcţionare şi existenţă a materiei vii.
Aspectele cercetării materialului biologic trebuie dublate de cercetarea naturii pe teren. De aceea excursiile, drumeţiile precum şi taberele de vară sunt prielnice pentru scopul nostru. Activitatea noastră se finalizează prin proiecte educative pe care le prezentăm la sesiunile de comunicări ştiinţifice sau la concursurile de profil.